Dit is de plek waar ik van alles schrijf over mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor de werking van het menselijk brein en het grote onbekende. 

Sinds 2018 ben ik begonnen met het actief uitbreiden van mijn kennis op het gebied van esoterie en van mijn kennis over het brein. Door deze twee elementen te combineren ging er een nieuwe wereld voor mij open.

Via mijn blog hoop ik mensen te kunnen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaringen. Mijn kennis komt dan ook vooral van verschillende (spirituele) leraren, uit boeken, uit mijn hart en simpelweg door te doen.

Mijn blog is een mengelmoes van technieken en informatie die voor mij hebben gewerkt. Ik neem je dan ook graag mee in mijn gedachtegang en vraag je vooral om de dingen mee te nemen die voor jou werken en laat vooral hetgeen liggen waar je niets aan hebt. Dat is in ieder geval hoe ik het meeste heb geleerd. 

 

Week 33 2021
Week 23 2021

Emoties als indicatoren

''Thoughts are the language of the brain and emotions are the language of the body. How we think and how we feel, creates our state of being.'' - Dr. Joe Dispenza.

Lees meer »
Week 22 2021

How to: Beter in je vel zitten

We leven in een Universum gemaakt van energie. Alles bestaat uit moleculen en atomen en heeft daarnaast een bewustzijn. Dit betekent, dat we met alles wat er is kunnen communiceren, mochten we dat willen. De kunst is om ons af te stemmen op de juiste frequentie, om vervolgens het antwoord op onze vragen te kunnen ontvangen. Wanneer we weten en voelen, dat alles uit energie bestaat, is het de kunst om van ons leven een spelletje te maken, opzoek naar de dingen die goed voelen. We zijn hier immers om plezier te maken en lief te hebben, niets meer en niets minder.

Lees meer »
Week 06 2021

72 uur zonder eten

Haha yup, je leest het goed. 72 uur niet eten. He-le-maal niets. Ik drink dan alleen koffie, water en thee. Ook geen sapjes of iets dergelijks. Als je een jaar geleden had gevraagd of ik dit had willen doen, dan had ik je hoogstwaarschijnlijk op de brandstapel gegooid. Echter, kan ik nu niet anders zeggen, dan dat 72 uur vasten één van de beste beslissingen is, die ik zo nu en dan maak. Ik deed de afgelopen twee jaar voornamelijk aan periodiek vasten. Om te beginnen met 12 uur wel eten en 12 uur niet eten', gewoon om de wateren een beetje te testen. Later in tijdsschema's van 8/16, 6/18 en zo nu en dan 4/20. De laatste periode is dit meer 4/20, omdat hier binnen vrij korte periode relatief veel voordelen te behalen zijn. Echter had ik afgelopen zaterdag besloten dat het tijd was voor de harde reset. Mijn lichaam kon ook wel de rust gebruiken, dus het werd tijd om 72 uur te gaan vasten. Ik heb overigens aan het begin van het jaar 56 uur gevast en halverwege de maand 36 uur. Maar ik merkte dat mijn lichaam behoefte had aan meer. Kan geregeld worden.

Lees meer »
Week 05 2021

Harde. reset.

Oké, genoeg. Ik ben er he-le-maal klaar mee. Ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik keek rond in mijn slaapkamer en ik werd helemaal gek. De rotzooi is groot en daar blijft het niet bij. De focus tijdens het mediteren was moeilijk te vinden en mijn eetpatroon was ook niet meer wat het was geweest. Ik weet ook dat ik mij beter heb gevoeld dan dit en dat ik ook beter kan dan dit. Aangezien ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven en lichaam, wordt het tijd om die verantwoordelijkheid weer volledig op mij te nemen. Erkennen is de eerste fase en wel nu is het tijd om het roer om te gooien. :)

Lees meer »
Week 04 2021

Waarom ben ik gaan bloggen?

Of het nu werkstukken voor school waren, sinterklaasgedichten, brieven of recreatief verhalen in elkaar knutselen, eigenlijk heb ik altijd al genoten van schrijven. Ik kon er echt helemaal in opgaan. Ik vond het tevens heerlijk om naar verhalen van anderen te luisteren en ook om ze te vertellen. Daartegenover ben ik nooit echt een lezer geweest (tip: lees boeken die je leuk lijken, dat helpt dus echt). Dat is pas iets van de afgelopen twee jaar. Ik moet zeggen, dat ik ondertussen al veel meer levens heb geleefd in die twee jaar tijd, dan dat ik in de jaren daarvoor heb gedaan. ;) Niet lang geleden had ik een periode, waarbij ik wekelijks te vinden was in de lokale boekenwinkel. Door de lockdown is dat momenteel even niet meer mogelijk. Nu is het tijd, om mijn verhalen en bevindingen via een blog te gaan delen.  ;)

Lees meer »

How to: Mediteren II

Een paar weken geleden, heb ik deel I van How to: Mediteren geschreven. Niet wetend, dat het een deel I was en dat nog een deel II zou komen. Echter schoten mij later nog zoveel dingen te binnen, waarvan ik dacht haha oops vergeten. Dus aan de hand daarvan, toch maar besloten om een deel II de wereld in te helpen over mijn eerdere meditatieblog. Aangezien we toch nog even gezellig in de lockdown zitten met z'n allen, hebben we mooi even de tijd om te zitten en niets te doen. Ik wil graag nog even toelichten wat ik doe, wanneer ik spanning in mijn lichaam ervaar en welke 'vormen' van mediatie ik gebruik en waarom. En hopelijk heb ik dan voor zover het plaatje compleet. 

Lees meer »
Week 03 2021

Spoedcursus Verlichting - Tijn Touber

Dit is een de mooiste boeken die ik heb gelezen. Touber legt hier in jip-en-janneketaal vanuit zijn perspectief uit, wat het is om verlicht te zijn en hoe je dat kan 'bereiken' of nog beter gezegd; hoe je dat al bent. Ik heb vanaf kleins af aan geroepen (eigenlijk gezongen 😉), dat ik later 'niets' zou worden, wanneer ik groot was. Tot mijn grote verbazing en blije verrassing, kan ik die droom nu eindelijk waar maken. In het boek wordt ook omschreven, hoe je, doordat je niets bent, alles kan worden. Aan het einde van ieder hoofdstuk geeft Touber nog een aantal checkpunten, aha-momenten, actiepunten, meditatieoefeningen en nog wat leuke en inspirerende quotes, passend bij het hoofdstuk. Het boek zit vol met verhelderende inzichten en ultieme denkmomenten. 

Lees meer »

Ijskoningin

Wanneer het op mijn emoties aankomt, ben ik snel geneigd om deze weg te wuiven. Ik voel een heleboel, maar dan blijft het dan vaak bij. De enige emotie die ik over het algemeen laat zien is blijdschap. De rest is 'privé'. Ik ben mij daar heel lang (on)bewust onbekwaam van geweest, maar gister viel ineens het kwartje. 

Lees meer »
Week 02 2021

Toekomstig cel-fluisteraar

Ongeveer twee jaar geleden, tijdens mijn eerste kennismaking met reiki, deed ik de ontdekking, dat mijn wortelchakra zich bevond in de emotionele laag van mijn aura. Mijn wortelchakra was tevens zwart en klein. Ik heb destijds besloten, er mijn missie van te maken, om die weer in balans te krijgen en in balans te houden. Easier said than done, but little did I know. Tijdens mijn opleiding mediumschap en trancehealing, was het balanceren van mijn wortelchakra en hem daar houden, nog steeds een uitdaging. Ik probeerde mijzelf altijd zo rustig mogelijk te houden, ondanks de oplopende frustraties. Weerstand maakt(e) de zaak niet beter. En verrassing, tijdens mijn eerste opleidingsdag ETT kwam er aan het licht, dat ik niet zo goed in mijn lichaam zat. Uitdaging rondom het 'aarden' van mijzelf, is de afgelopen jaren dan ook geen onbekende factor in mijn leven geweest. Hello, darkness my old friend. ;)

Lees meer »
Week 01 2021

De eerste opleidingsdag 🌟

Na maanden in spanning af te hebben gewacht, was het dan eindelijk zover. Mijn opleiding tot energetisch transformatie therapeut (ETT) was ein-de-lijk begonnen. Heel veel specifieke verwachtingen had ik er niet van, echter was ik wel opzoek naar avontuur. Verder vind ik het prettig om overal zo blanco mogelijk in te stappen, om vervolgens alles op mij af te laten komen. Vanuit de mediumschap en trancehealing had ik al het een en ander aan 'nieuwe skills' opgepikt en ik was vooral benieuwd, welke dingen ik nu zou gaan leren. Tijdens mijn opleiding mediumschap kwam er in een meditatie heel duidelijk een leeuw naar voren. Deze leeuw ging gepaard met piramides en de heilige geometrie. Uiterst interessante combinatie, maar wat ik er op dat moment mee moest, was voor mij onbekend. De ongeziene wereld zit wat dat betreft voor met hints. Maar toen ik onderweg was naar de locatie van ETT, zag ik onderweg een bordje met De zeven Leeuwen en later weer eentje met de Leeuw. En geloof het of niet, maar de deurknop van de zaal waar ETT werd gegeven was, jawel, een leeuwenkop. Wat het precies allemaal betekent weet ik nog niet, maar volgens mij ben ik wel heel. erg. warm.

Lees meer »

How to: Mediteren

Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig vragen over meditatie. Veel mensen willen graag mediteren, maar weten niet zo goed hoe of raken snel gefrustreerd, omdat ze denken dat het ze niet lukt of ze weten niet waar ze moeten beginnen. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik dit ook in volle glorie heb mogen ervaren, dus ik deel dan ook met liefde mijn ervaringen, tips en tricks om iedereen, hopelijk, uit zijn of haar lijden te verlossen. So here we go.

Lees meer »

Waarom ben ik gaan bloggen?

Of het nu werkstukken voor school waren, sinterklaasgedichten, brieven of recreatief verhalen in elkaar knutselen, eigenlijk heb ik altijd al genoten van schrijven. Ik kon er echt helemaal in opgaan. Ik vond het tevens heerlijk om naar verhalen van anderen te luisteren en ook om ze te vertellen. Daartegenover ben ik nooit echt een lezer geweest (tip: lees boeken die je leuk lijken, dat helpt dus echt). Dat is pas iets van de afgelopen twee jaar. Ik moet zeggen, dat ik ondertussen al veel meer levens heb geleefd in die twee jaar tijd, dan dat ik in de jaren daarvoor heb gedaan. ;) Niet lang geleden had ik een periode, waarbij ik wekelijks te vinden was in de lokale boekenwinkel. Door de lockdown is dat momenteel even niet meer mogelijk. Nu is het tijd, om mijn verhalen en bevindingen via een blog te gaan delen.  ;)

Lees meer »

Hoe het allemaal begon

In het huishouden waar ik vandaan kom, werd geen aandacht geschonken aan esoterie. Van kinds af aan heb ik mij altijd afgevraagd, waarom er leven was en waarom wij überhaupt in leven waren. Daar kon ik er met mijn hoofd niet bij. Ook begreep ik niet waarom mensen niet alles wilde weten. "Ach, je moet niet alles willen weten, dat is helemaal niet leuk", was de leus. Na mijn idee, kon je alleen maar weten of je het wel of niet leuk vond om alles te weten, wanneer je daadwerkelijk alles wist. En tot op heden, was ik nog niemand tegengekomen die alles wist.

Lees meer »