Spoedcursus Verlichting - Tijn Touber

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 17:46

Spoedcursus Verlichting - Tijn Touber 

Dit is een de mooiste boeken die ik heb gelezen. Touber legt hier in jip-en-janneketaal vanuit zijn perspectief uit, wat het is om verlicht te zijn en hoe je dat kan 'bereiken' of nog beter gezegd; hoe je dat al bent. Ik heb vanaf kleins af aan geroepen (eigenlijk gezongen 😉), dat ik later 'niets' zou worden, wanneer ik groot was. Tot mijn grote verbazing en blije verrassing, kan ik die droom nu eindelijk waar maken. In het boek wordt ook omschreven, hoe je, doordat je niets bent, alles kan worden. Aan het einde van ieder hoofdstuk geeft Touber nog een aantal checkpunten, aha-momenten, actiepunten, meditatieoefeningen en nog wat leuke en inspirerende quotes, passend bij het hoofdstuk. Het boek zit vol met verhelderende inzichten en ultieme denkmomenten. 

Ik las er heerlijk doorheen en er zit een leuke humoristische twist aan het boek. Ik denk dat ik nog nooit zo blij ben geworden van een boek. Om jullie een beeld te geven van een check- en een aha-moment, heb ik hieronder een citaat uit het boek:

"CHECK

Wat voor een gedachten koester je? Wat veranker je in je onderbewustzijn?

Ben je over het algemeen bezig met wat je wél wilt hebben/zijn of met wat je niet wilt?

AHA

Rijkdom begint met een geesteshouding, met vastberaden doelgerichtheid. Het is niet of nauwelijks nodig om hard te werken.

Meditatie is geen doel op zich, maar een middel tot."

(Spoedcursus Verlichting, Touber, T., p. 95)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.