Kundalini ontwaken

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 21:28

Over de afgelopen jaren had ik zo her en der het woord 'kundalini(-energie)' wel eens voorbij zien schieten, maar het trok nog niet voldoende mijn aandacht om daar hevig onderzoek naar te doen. Ik had nogal eens complicaties met mijn wortelchakra en om aan de haal te gaan met 'grotere' energieën, leek mij niet het allerbeste plan. 30 november 2020 veranderde dat, onbedoeld. Het was een jaar of twee geleden dat ik voor het laatst iets over kundalini had gelezen, maar na een intense nacht kwam daar verandering in.

Wat is Kundalini precies?

De precieze uitleg ervan heb ik nog niet in mijn hersenen gegrift staan, dus om het vakkundig uit te leggen raadpleegde ik mijn vriend, het internet. En daaruit kwam de volgende informatie:

"Kundalini energie is een oeroud concept, dat is voortgekomen uit oude Hindoeïstische teksten en yoga manuscripten. Kundalini betekent in het Sanskriet “de opgerolde”, om welke reden het symbool voor Kundalini energie een slang voorstelt die zich in ongeveer drieënhalve slag om de ruggengraat wikkelt. ... Kundalini energie begint te ontwaken vanaf de basis van de ruggengraat, opwaarts tot aan het kruintje op je hoofd, als resultaat van spirituele oefeningen en/of levenservaringen die van invloed zijn op je chakra’s en persoonlijke ontwikkeling. Dit proces kan extreem langzaam verlopen, maar kan ook spontaan plaatsvinden, alsof er een explosie plaatsvindt."¹

¹dit citaat is afkomstig van nieuwetijdskind.com

 

Is this the end?

In mijn droom zat ik ergens op een kleine witte, wat oudere bank. De omgeving was wat grauw en er liep een, voor mij onbekende, vrouw rond. Ik had een beetje het gevoel, alsof ik op een verlaten afdeling van een ziekenhuis was. Het duurde niet lang of er begon een geruis te klinken en de druk op mijn oren werd gigantisch. Het gebouw begon te trillen en ik dacht dat ik mij midden in een aardbeving bevond. Op het moment dat ik wakker werd, begon mijn ruggengraat intens te gloeien en hetgeen wat ik in mijn droom beleefde ging verder in mijn wakkere staat. De druk op mijn oren werd steeds groter en ook de ruis werd steeds intenser. Ik kwam erachter dat het niet de plek was, wat trilde, maar mijn hele lichaam vibreerde. Het duurde niet lang of alle energie die door mijn lichaam gierde, kwam bij mijn derde oog terecht. En intense interne explosie in mijn derde oog volgde. Ergens was ik verontrust, omdat ik zoiets nog nooit eerder had ervaren. Alleen iets in mij was volledig kalm en in volle observatie van het moment zelf, wat uiteindelijk de overhand nam. Echter had ik de moed niet om op dat moment eens goed mijn slaapkamer rond te kijken, dus verstoppen onder mijn deken voelde op dat moment als de betere oplossing. Toen ik een oog op mijn wekker wierp, zag ik dat het 'pas' 00:44 was. Gosh, ik moest nog de hele nacht.

Now what?

Bij het ontwaken de volgende ochtend voelde alles onrealistisch. Ik was op dat moment in een combinatie-staat van 'wat was er gebeurt? en 'leefde ik nog wel?'. Ik had die dag ervoor mijn maandelijkse APK gehad bij reiki, dus ik besloot om haar een berichtje te doen. Als er iemand was die het kon weten, dan was zij het wel. Althans, dat hoopte ik. Het bovenstaande verhaal legde ik aan haar uit en haar reactie was als volgt: kundalini energie! Geluksvogel! 😄

Ehm, hold up. 

Ik was nog niet helemaal overtuigd dat ik hetgeen, wat ik de avond ervoor had meegemaakt, als positief moest ervaren. Uit verbazing en nieuwsgierigheid  vroeg ik haar dan ook, wat dit voor mij betekende en wat die kundalini energie precies inhield. Ze schreef mij het volgende:

"Wat dat precies voor jou gaat betekenen zal zich in de toekomst ontvouwen. Dit is voor iedereen anders. In de oosterse filosofieën staat het in het boek als spiritueel ontwaken. De kundalini energie, gesymboliseerd door een opgerolde slang in het eerste chakra, ontrolt zich en stijgt op naar de hogere chakra's. Dit is een spirituele ervaring die heel veel mensen nastreven. Het is een ontwaken, losgekoppeld van de denkgeest, in een staat van zijn terecht komen, waarin je jezelf steeds meer kunt realiseren. Ook je heldere vermogens gaan meer stromen. Belangrijk is om goed geaard te blijven, je weet wat je daarvoor kunt doen. Neem waar, neem maar waar wat er gebeurt. Mediteren helpt ook."

Eindstand 

Wat dit precies voor mij gaat beteken is dus nog onduidelijk. Ik merk wel dat ik de laatste paar dagen in een staat van euforie verkeer. Daarnaast voel ik een duidelijkere aanwezigheid van mijn chakra's, met name mijn wortel-, hart-, voorhoofd-, en kruinchakra. Ik ben benieuwd wat de komende tijd mij gaat brengen.

Wordt vervolgd 🙃

Lees meer: Saint Germain


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.