How to: Beter in je vel zitten

We leven in een Universum gemaakt van energie. Alles bestaat uit moleculen en atomen en heeft daarnaast een bewustzijn. Dit betekent, dat we met alles wat er is kunnen communiceren, mochten we dat willen. De kunst is om ons af te stemmen op de juiste frequentie, om vervolgens het antwoord op onze vragen te kunnen ontvangen. Wanneer we weten en voelen, dat alles uit energie bestaat, is het de kunst om van ons leven een spelletje te maken, opzoek naar de dingen die goed voelen. We zijn hier immers om plezier te maken en lief te hebben, niets meer en niets minder.

Lees meer »

72 uur zonder eten

Haha yup, je leest het goed. 72 uur niet eten. He-le-maal niets. Ik drink dan alleen koffie, water en thee. Ook geen sapjes of iets dergelijks. Als je een jaar geleden had gevraagd of ik dit had willen doen, dan had ik je hoogstwaarschijnlijk op de brandstapel gegooid. Echter, kan ik nu niet anders zeggen, dan dat 72 uur vasten één van de beste beslissingen is, die ik zo nu en dan maak. Ik deed de afgelopen twee jaar voornamelijk aan periodiek vasten. Om te beginnen met 12 uur wel eten en 12 uur niet eten', gewoon om de wateren een beetje te testen. Later in tijdsschema's van 8/16, 6/18 en zo nu en dan 4/20. De laatste periode is dit meer 4/20, omdat hier binnen vrij korte periode relatief veel voordelen te behalen zijn. Echter had ik afgelopen zaterdag besloten dat het tijd was voor de harde reset. Mijn lichaam kon ook wel de rust gebruiken, dus het werd tijd om 72 uur te gaan vasten. Ik heb overigens aan het begin van het jaar 56 uur gevast en halverwege de maand 36 uur. Maar ik merkte dat mijn lichaam behoefte had aan meer. Kan geregeld worden.

Lees meer »

Harde. reset.

Oké, genoeg. Ik ben er he-le-maal klaar mee. Ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik keek rond in mijn slaapkamer en ik werd helemaal gek. De rotzooi is groot en daar blijft het niet bij. De focus tijdens het mediteren was moeilijk te vinden en mijn eetpatroon was ook niet meer wat het was geweest. Ik weet ook dat ik mij beter heb gevoeld dan dit en dat ik ook beter kan dan dit. Aangezien ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven en lichaam, wordt het tijd om die verantwoordelijkheid weer volledig op mij te nemen. Erkennen is de eerste fase en wel nu is het tijd om het roer om te gooien. :)

Lees meer »

How to: Mediteren II

Een paar weken geleden, heb ik deel I van How to: Mediteren geschreven. Niet wetend, dat het een deel I was en dat nog een deel II zou komen. Echter schoten mij later nog zoveel dingen te binnen, waarvan ik dacht haha oops vergeten. Dus aan de hand daarvan, toch maar besloten om een deel II de wereld in te helpen over mijn eerdere meditatieblog. Aangezien we toch nog even gezellig in de lockdown zitten met z'n allen, hebben we mooi even de tijd om te zitten en niets te doen. Ik wil graag nog even toelichten wat ik doe, wanneer ik spanning in mijn lichaam ervaar en welke 'vormen' van mediatie ik gebruik en waarom. En hopelijk heb ik dan voor zover het plaatje compleet. 

Lees meer »

How to: Mediteren

Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig vragen over meditatie. Veel mensen willen graag mediteren, maar weten niet zo goed hoe of raken snel gefrustreerd, omdat ze denken dat het ze niet lukt of ze weten niet waar ze moeten beginnen. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik dit ook in volle glorie heb mogen ervaren, dus ik deel dan ook met liefde mijn ervaringen, tips en tricks om iedereen, hopelijk, uit zijn of haar lijden te verlossen. So here we go.

Lees meer »