How to: Beter in je vel zitten

Gepubliceerd op 1 juni 2021 om 18:59

We leven in een Universum gemaakt van energie. Alles bestaat uit moleculen en atomen en heeft daarnaast een bewustzijn. Dit betekent, dat we met alles wat er is kunnen communiceren, mochten we dat willen. De kunst is om ons af te stemmen op de juiste frequentie, om vervolgens het antwoord op onze vragen te kunnen ontvangen. Wanneer we weten en voelen, dat alles uit energie bestaat, is het de kunst om van ons leven een spelletje te maken, opzoek naar de dingen die goed voelen. We zijn hier immers om plezier te maken en lief te hebben, niets meer en niets minder.

Afstemming

We zijn simpelweg afgestemd op de verkeerde frequentie, wanneer we niet lekker in ons vel zitten. Het kan zijn dat we een emotie, als resultaat van een bepaalde gebeurtenis te lang vast houden. Wanneer we een emotie te lang vasthouden, zal het uiteindelijk een stemming worden. En wanneer we dit niet in de gaten houden, kunnen we hier maar zo weken/maanden/jaren in blijven hangen. Onze emoties zijn geweldige indicatoren. Ze vertellen ons of we iets wel of niet op het juiste pad zijn. Persoonlijk, zie ik emotie als een explosie van energie, positief of negatief. Wanneer we een negatieve gevoel ervaren, is er dus werk aan de winkel. Je goed voelen is een keuze.

Wat kan je doen?

Het is makkelijker om je stemming om te zetten, wanneer we weten waar het gevoel vandaan komt. Mochten we het even niet (meer) weten, dan kunnen we een vraag stellen. Het is namelijk Kosmische Wet, dat we hoe dan ook antwoord krijgen, wanneer we een vraag stellen. We kunnen ook onze gidsen en Hogere Zelf aanroepen, om de vraag aan hen te stellen. Wanneer we weten wat er speelt, kunnen we er mee aan de slag gaan. 

Tips en tricks

Schrijf over de toekomst

Het helpt om te schrijven over de toekomst, wanneer we het gevoel hebben vast te zitten. Schrijf op wat je wil bereiken en (eventueel) hoe je dit voor je ziet. Het kunnen kleine doelen zijn voor de nabije toekomst of voor het grotere plaatje. Wanneer we in de flow van het schrijven zijn, begint het visualisatieproces en ook de positieve gevoelens en emoties komen om de hoek kijken. Tellen we alle factoren bij elkaar op, dan hebben we de eerste stap gezet voor de nieuwe 'toekomst'. Onthoud dat alles wat er is en alles wat er ooit zal zijn/is geweest, al bestaat in het hier en nu. Het is aan ons om de juiste frequentie te vinden, waardoor we dit kunnen en mogen ontvangen. 

Voeding

Wanneer we moe worden na een maaltijd, dan betekent dit (sorry not sorry), dat we iets hebben gegeten waar ons lichaam veel energie voor nodig heeft, om zich weer te kunnen herstellen. De andere kant van het verhaal is, dat we in staat zijn om alles te kunnen eten, zonder dat we hier enig nadeel van hoeven te ervaren, wanneer ons onderbewustzijn ervan overtuigd is, dat het ons niet kan beschadigen. De cellen in ons lichaam worden aangestuurd door de gedachten die we hebben. In onze huidige maatschappij zitten overal regels aan, over alles wat wel of niet goed is voor ons. Echter zijn het onze eigen gedachten die er uiteindelijk voor zorgen wat we wel of niet kunnen (ervaren). Daarnaast beschikken we over een zelfhelend vermogen, alle cellen in ons lichaam weten hoe ze zichzelf kunnen repareren. 

Persoonlijk, merk ik dat ik makkelijker in een hoge frequentie blijf, wanneer ik grotendeels natuurlijke producten eet.  Wanneer ik wel meer producten eet met een mindere voedingswaarde, dan merk ik dat ik daar sneller minder energiek van word. Maar ook dat de kwaliteit van mijn huid achteruit gaat. Echter zijn er wel mensen die alleen maar junkfood eten, zonder dat zij hier enige nadelen van ervaren. Dat is de overtuiging die zij hebben/de frequentie waar zij inzitten. Het is maar net welke overtuigingen hieraan gekoppeld zitten.

Ga opzoek naar gedachten die goed voelen

We hoeven hier niet helemaal voor in detail te treden. Wanneer het allemaal even tegen lijkt te zitten, kunnen we opzoek gaan naar een gedachte die dit kan verzachten, zonder dat het weerstand op roept. Het kan misschien moeilijk zijn om te zeggen 'alles in mijn leven is perfect', wanneer het voelt alsof alles op dat moment instort. Ga opzoek naar de gedachten die gemakkelijk een brug slaan, om uiteindelijk bij de 'alles is perfect' te kunnen komen.

Bijvoorbeeld:  Ik ben mij er bewust van dat mijn uiterlijke wereld een reflectie is van mijn innerlijke wereld. Ik ben de ontwerper van mijn eigen realiteit en ik heb het vermogen om mijn dag zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Misschien lijkt het allemaal even tegen te zitten, maar ik weet dat het mijn eigen verantwoordelijkheid is, hoe de wereld op mij reageert. Ik kies er nu bewust voor om goed voelende gedachten te ervaren. 

Of

Het leven is een leerschool en zelfs wanneer ik nu nog niet meteen kan inzien, waarom A of B gebeurt, weet ik dat hier een les voor mij is. En ik ben dankbaar dat ik dit mag ervaren/leren.

Voorbeeld

De laatste paar weken, was ik moeilijk vooruit de branden. Ik had het gevoel alsof ik 'vast' zat. Ik schreef op papier, 'wat kan ik doen om mij beter te voelen?'. Binnen een week tijd was ik eruit. Via dromen, terugkerende getallen (numerologie) in mijn dagelijkse gang van zaken, door gesprekken mensen en andere synchroniciteiten kwam ik erachter wat mij in de weg zat (plottwist: it was me) en wat ik eraan kon doen om mijn kwaliteit van leven te verbeteren. 

Waar het op neerkwam, was dat ik (energetisch) ruimte moest creëren en beter moest gaan luisteren (naar mijn lichaamsbewustzijn). Voor mij betekende dit het volgende:

- Ik liet het laatste werk gerelateerde contract wat ik had gaan. 

- Meer de natuur in en meer natuur eten.

- Intuïtief eten, wanneer mij lichaam voedsel nodig heeft. Niet wanneer de 'maatschappelijke klok' tikt. 

- Meer mediteren. En vooral ook in stilte.

- Schrijven over de doelen die ik wil bereiken.

- Mijzelf weer zelf helen ~ Ik heb erg genoten van de opleidingen die ik heb gedaan. En ik ben dankbaar voor de vele ervaringen die ik heb opgedaan en de mensen die ik heb mogen ontmoeten. Wanneer we anderen met een lagere trilling ons laten helen, dan gaat dat ten koste van het hogere trillingsveld. Nu ik een poosje weer helemaal in mijn eigen veld zit, merk ik dat het veld om mij heen steeds krachtiger word. Daarnaast word ik steeds veerkrachtiger, ook wel prettig ๐Ÿ˜‰

 

Luister naar helende muziek (en zing mee ๐Ÿ˜‰)

Muziek heeft (verrassing) ook een bepaalde frequentie. Wanneer we niet zo lekker in ons vel zitten, kan muziek letterlijk helend zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel bekende nummers die de (Miracle tone of Nature) 432Hz-frequentie hebben. Hiervan zijn bijvoorbeeld op Spotify verschillende lijsten te vinden.

Zo kunnen we bijvoorbeeld met tonen zoals 174Hz lichamelijke en energetische pijn verminderen, met 528Hz DNA herstellen en met 963Hz ons verbinden met de eenheid van Al Dat Is.

Water heeft geheugen

Ja freunden, Frozen II loog er niet om. In Japan is er een wetenschapper, die heeft aangetoond dat water geheugen heeft. Wanneer je tegen water zegt/denkt/er een briefje op plakt met bijvoorbeeld 'ik hou van je', dan verandert de structuur van water in mooie kristalvormen. Maar wanneer je negatieve dingen zegt tegen water, zoals 'je bent een loser', dan wordt de structuur van het water warrig. En verrassing, wij mensen bestaan voor het merendeel uit water. Dus wees alsjeblieft een beetje lief voor jezelf. Kijk jezelf in de spiegel aan en voel dankbaarheid voor wie je bent/wat je hebt mogen ervaren. Er triljoenen cellen in je lichaam ervoor zorgen, dat jij in staat bent om nu, hier, in dit moment aanwezig te zijn. 

Lach eens lief

Zelfs wanneer we het gevoel hebben, dat we nu even niet kunnen lachen, probeer dan toch een glimlach op je gezicht te toveren (het liefst van oor tot oor). Door deze move verandert de energie in ons lichaam. We houden ons lichaam hiermee eigenlijk voor de gek, want ondanks alle ellende die je wellicht nu ervaart, zorgt het toch voor een feel good-momentje.

Voel je hart

Wanneer ons hoofd overloopt, kunnen we opzoek gaan naar onze hartslag of ons hart. We kunnen bij onze wijsheid komen, wanneer we vanuit ons hart leven. Het denken haalt zijn informatie uit ervaringen van het verleden en het voelen haalt zijn ervaringen vanuit intuïtie. Handelen vanuit intuïtie = nieuwe wegen inslaan.

Ik haal drie keer bewust adem en concentreer mij op mijn hartcentrum. Wanneer ik mijn hartslag daar duidelijk gevonden heb, visualiseer ik, dat ik het ritme van mijn hart langzaam door heel mijn lichaam heentrek.  

Ademhalingstechnieken

Op YouTube zijn verschillende methodes te vinden omtrent ademhalingstechnieken. Ademhalingstechnieken zorgen ervoor, dat we ons weer bewust worden van ons lichaam en onze ademhaling. We keren terug naar het hier en nu: uit ons hoofd en in ons lichaam. 

Soms merk ik dat ik moeilijk in mijn meditaties kan komen. De ene na de andere gedachte, die ik op dat moment even niet nodig heb, komt in mij op. In dat geval, doe ik vooraf een rondje (of meer) ademhalingstechnieken. Hierdoor ben ik weer helemaal aanwezig en heb ik mijn moleculen weer even lekker door elkaar geschud. Uiteindelijk kan ik hierdoor meer uit mijn meditaties halen.

At last but not least, wanneer ik ademhalingsoefeningen doe voor het sporten, kan ik meer uit m'n workouts halen. ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Eindstand

Dit is een samenvatting van verschillende elementen, die voor mij werken, wanneer ik merk dat ik 'wegzak' in een stemming die voor mij niet gunstig is. Ik hoop dat ik jullie hiermee een eindje op weg heb kunnen helpen. En onthoud, dat we allemaal ontwerpers zijn van onze eigen realiteit. Het is aan ieder om ervoor te kiezen of ze hier wel of geen verantwoordelijkheid voor willen nemen. Persoonlijk, merk ik dat mijn leven een stuk makkelijker wordt, wanneer ik de volledige verantwoordelijkheid neem. Wanneer de verantwoordelijkheid bij mij ligt, kan ik er ten alle tijden iets aan doen om mijzelf te 'verlichten'.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Lotus
9 maanden geleden

Mijn hoofd of beter gezegd mijn gedachten. Ze schoten alle kanten op. En het duiveltje nam regelmatig de overhand. Maar het kostte ook veel energie. Tijd om een afspraak met Anouk te maken. Er werd wat oud zeer uit het verleden opgeruimd en ik kreeg een fijne reiki behandeling. Anouk leerde mij daarnaast om positieve gedachten op te schrijven zodat ik ze kon lezen maar ook doordat ze op die manure door het universum worsen opgepikt. Het blijft oefenen maar ik heb inmiddels wel meer energie.