Het effect van alfa-hersengolven

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 17:59

Wat na verloop van tijd voor mij duidelijk werd, in de zoektocht naar heling van mijn depressie, was dat ik onder andere bij mijn onderbewuste brein moest aankloppen. Maar hoe doen we dit precies? En waarom is ons onderbewuste brein van belang?

De alfa-staat

Wat is het precies?

Alfa-hersengolven. Bij het woordje 'alfa' denk ik aan groot, sterk en bijtend, maar dat is alles behalve wat de alfa-staat precies inhoudt. (Alhoewel, je er wel groot en sterk van kunt worden, if used correctly 😉) Op het moment dat ons brein zich in de alfa-staat bevindt, is het uitermate beïnvloedbaar voor boodschappen van buitenaf. In de alfa-staat is ons analytische denken namelijk uitgeschakeld. Wanneer er een boodschap wordt herhaalt in de alfa-staat, komt het direct binnen in ons onderbewuste brein. Ons limbische brein (verantwoordelijk voor onze emotionele reacties, ons geheugen en gedrag) is onze zetel van het onderbewustzijn en ons autonome zenuwstelsel. In de alfa-staat zijn we makkelijker in staat om belemmerende geloofsovertuigingen te tackelen. En in mijn geval betekende dat, het verhelpen van mijn depressie.

Hoe komt je brein in de alfa-staat?

Wanneer het donker wordt buiten, gaat ons brein meer melatonine aanmaken. De melatonineproductie is het hoogst tussen 01.00 en 04.00 's nachts. Melatonine heeft een vertragend effect op onze hersengolven. Het gevolg hiervan is dat men minder analytisch kan nadenken. Hoe meer melatonine ons brein produceert, hoe sneller we in de alfa-staat komen. De deuren naar ons onderbewuste brein wordt geopend. Echter, wanneer we stress ervaren en daarmee ons cortisolniveau stijgt, daalt ons melatonineniveau. Eindstand, slapen wordt een beste uitdaging. 

De tegenhanger van melatonine is tevens serotonine. Daglicht zorgt voor de productie van serotonine, dit zorgt ervoor dat je brein weer analytischer wordt. 

Persoonlijke ervaring

Als het gaat om de alfa-staat, is dit wel één van mijn meest favoriete 'plekken' om te zijn. Op momenten van meditatie of net voor het slapen gaan, ben ik meer ontvankelijk voor prikkels van 'buitenaf'. Het gaat hier om nieuwe (creatieve) ideeën die binnen komen glijden, maar ook mijn heldere vermogens nemen toe gedurende de alfa-staat. In de alfa-staat ben ik ook beter in staat de chakra's in mijn lichaam te ervaren en om te 'zwemmen' in mijn eigen energie. 

Wanneer mijn hoofd een wirwar van gedachten gedurende de dag wordt, kies ik ervoor om te gaan mediteren. Na mijn meditatie merk ik dat mijn mindset positiever is en de dag soepeler verloopt, ook de mensen om mij heen reageren beter op mij. Vreemdelingen begroeten mij, er worden deuren voor mij opengehouden, mensen reageren positiever, etc.. Meditatie staat bij mij dan ook op nummer één, als het gaat om self-care. Daarnaast hebben mijn visualisaties in de alfa-staat meer effect. Kortom, de alfa-staat works wonders

De informatie over de alfa-staat, komt bij dr. Joe Dispenza vandaan, Becoming Supernatural

Leestip:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.