De Kracht van je Hart

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 22:20

De kracht van ons hart is 5.000 keer sterker, ten opzichte van ons brein. Daarom mag de aandacht voor ons hart zeker niet voor lief genomen worden, wanneer we onze kwaliteit van leven willen verbeteren. Hieronder zal benoemd worden, hoe de hart-breinconnectie werkt en welke voordelen we hieruit kunnen halen.

"Wanneer je vanuit je hart leeft, doen alle gevoelens van gebrek en gemis verdwijnen, wonderen gebeuren", een citaat van Dr. Joe Dispenza. 

Stress en ons hart

Op het moment dat wij veel stress ervaren, schakelt ons hart over naar overlevingsmodus. Constante stress zorgt ervoor dat onze vitale levenskracht wordt uitgeput, omdat het de energie uit het energieveld rondom ons lichaam onttrekt. Ons lichaam is minder in staat om zichzelf te herstellen, wanneer ons energiepeil laag is. Daar is simpelweg niet meer genoeg energie voor over. Uiteindelijk kan te weinig energie in het hartcentrum ongemakken met ons hart opleveren. Veerkracht en het beheersen van onze emoties, is essentieel om uit de overlevingsmodus te blijven.

Thymusklier

In onze thymusklier, vindt de ontwikkeling van de zogenaamde T-cellen plaats. Deze cellen zorgen ervoor, dat we beschermd worden tegen ziekteverwekkers, bacteriën en virussen. De thymusklier krimpt naarmate we ouder worden, maar ook bij langdurige stress. Het gevolg hiervan is dat ons vitale energieveld afneemt en er een verstoorde werking in ons immuunsysteem plaatsvindt. Het is daarom van belang, om bewust voor verheven emoties te kiezen en ons hart coherent te houden. Ons lichaam reageert positief op deze verheven emoties en onze gezondheid gaat erop vooruit.

Ons brein volgt

Op het moment dat ons hart een staat van incoherentie heeft bereikt, wordt dit gespiegeld in ons autonome zenuwstelsel, met als gevolg dat ons brein hierin mee gaat. Hoe verslaafder we raken aan stress, hoe meer we ons hart blokkeren. Door stress te blijven ervaren, beroven we ons lichaam van vitaliteit en veerkracht. Andersom werkt dit natuurlijk ook: in een staat van coherentie bieden we ons lichaam meer vitaliteit. 

De energievergroter

De energie van onze hele staat van zijn wordt verhoogd, wanneer we positieve emoties ervaren, hierdoor wordt ons lichaam namelijk lichter en vrijer. Ons hart werkt als een energievergroter. Wanneer we onze aandacht richten op ons hart en hierbij de focus leggen op een verheven emotie, zal ons hart coherent gaan kloppen. Wat er gebeurt, is dat het meetbare magnetische veld rondom ons hart en lichaam ontstaat. En door dit ritme, wordt deze magnetische kracht steeds sterker. Het magnetische veld om ons hart is maar liefst 5.000 keer krachtiger, dan die van ons brein. De energie van ons hart is in staat om de energie van ons brein te verhogen, wanneer we deze twee met elkaar verbinden. Een leuke bijkomstigheid hiervan is, dat we diepere intuïtie en meer innerlijke leiding ervaren. 

Prettige samenwerking

Ons hart is wellicht slimmer dan je denkt. Ze bezit namelijk haar eigen 'brein' met 40.000 neuronen. Deze neuronen geven signalen door aan de cognitieve en emotionele centra in ons brein. Hoe meer energie er in ons hart bevindt, des te minder stress we ervaren. Wanneer ons hart coherent is, werkt ze als een versterker op ons brein. Het effect hiervan is dat we een verhoogde activiteit ervaren met meer evenwicht en orde. De emoties die uit ons hart komen openen een deur naar de onderbewuste geest. Met deze emoties kunnen we ons autonome zenuwstelsel (her)programmeren. En deze op zijn beurt, weer in overeenstemming laten komen met onze nieuwe toekomst. Denken we positief met verheven emoties en een focus op ons hart? Dan wordt het gevoeld in de rest van ons lichaam, met als gevolg dat we een nieuwe staat van zijn kunnen belichamen. Kortom, de coherentie tussen ons hart en brein beïnvloed de chemie en energie van ons lichaam. 

Leestip:


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.