De toekomst creëren

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 20:02

Wil je graag je huidige realiteit veranderen? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is verantwoordelijkheid nemen over je gedachtes en gevoelens.  Alles wat je ervaart is simpelweg een reflectie van je innerlijke wereld. Wanneer we verantwoordelijkheid nemen, laten we het leven niet zomaar 'gebeuren', maar nemen we de touwtjes in handen. Ieder individu is in staat om het gewenste leven te leiden wat hij/zij/x voor ogen heeft. Wanneer we beperkende gedachten veranderen, kunnen we het beste uit onszelf en dus uit ons leven halen. Een emotie zoals angst, staat het vermogen om nieuwe doelen te stellen en deze te verwezenlijken, in de weg. Stel dat we een nieuwe ervaring willen creëren, wat ons een gevoel van vreugde zou geven (540), dan gaan we met een 'angstmentaliteit' (100), op basis van de Wet van Aantrekking, ons doel niet behalen. Het is van belang, om de emotie van blijdschap eerst te ervaren, willen we ons doel behalen. 

Schaal van bewustzijn van psychiater David R. Hawkins.

bron: http://arkangelproject.com/store-3/q-a/did-you-know/hawkins-scale-of-consciousness/

De toekomst zelf creëren

Er zijn een paar begrippen die beeldend kunnen werken, wanneer we werk willen maken van het creëren van nieuwe ervaringen. Niet zo zeer om de 'hogere wiskunde' te begrijpen, maar om er iets meer beeld bij te krijgen. De begrippen die ik graag wil bespreken zijn ruimtetijd, tijdruimte en patroonherkenning. Hieronder staan deze drie uitgelegd.

Ruimtetijd

Dit is de tastbare wereld die gebaseerd op bekendheden, voorspelbare uitkomsten, materie en het driedimensionale universum, waarin we leven. Kortom, de wereld om je heen, op basis van onze vijf lichamelijke zintuigen. 

Tijdruimte

Dit is de niet tastbare kwantumwereld, dit kun je zien als de omgekeerde realiteit die gebaseerd is op onbekendheden, eindeloze mogelijkheden, energie en het multidimensionale universum waar we leven. Kortom, de (nog) niet zichtbare wereld waarin we leven. We hebben het hier over de hogere dimensies, naast de driedimensionale wereld die wij kennen. 

Patroonherkenning

Tastbare werkelijkheid die wordt vergeleken met neurologische netwerken in het brein. Bij patroonherkenning wordt er een toekomst gecreëerd, op basis van ervaringen uit het verleden. De realiteit wordt in dit geval waargenomen door de lens van het verleden. Kortom, het creëren van je realiteit op basis van de ervaringen die we hebben gehad, in plaats van ervaringen die zouden kunnen voorvallen. 

Van oud naar nieuw

Wanneer we werkelijk iets willen veranderen in ons leven, moeten we het onbekende instappen. We kunnen geen nieuwe ervaringen creëren, wanneer we ons brein op basis van de ervaringen uit het verleden laten redeneren, omtrent wat wel of niet mogelijk is. In dat geval blijven we achter de feiten aan  lopen. We veranderen dan niets. We blijven uitgaan van uitkomsten/oplossingen die we reeds hebben ervaren. Wanneer we in de overlevingsmodus verkeren (lagere emoties) en dus onze zintuigen gebruiken om de realiteit te bepalen, nemen we in feite afscheid van de nieuwe gewenste toekomst. Wanneer we denken aan iets, ergens, in een bepaalde tijd stijgen we niet uit boven onze eigen identiteit uit, gevormd door vroegere ervaringen. Ons leven blijft hetzelfde, want we denken hetzelfde. Jezelf vergeten is boven jezelf uitstijgen. Einstand, boven onze herinnering en bijhorende emoties uitstijgen staat gelijk aan het creëren van een nieuwe toekomst. 

Verander je focus

Gezien het feit, dat onze gedachten onze realiteit creëren, is het van belang dat we bewust kiezen waar we onze focus neerleggen. Onze buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld. Ook wel een weerspiegeling van de gedachten die wij denken. Wat er precies weerspiegelt wordt is aan onszelf. Het is onze verantwoordelijkheid om onze gedachten 'onder controle' te houden/krijgen en daarmee een nieuwe realiteit te creëren. Neem bijvoorbeeld tijd om te mediteren, waarmee we onszelf de kans geven om te schakelen naar een hogere frequentie. Ons analytische brein wordt dan tijdelijk het zwijgen opgelegd, waarmee we onze overlevingsemoties tijdelijk uitschakelen. Ervaren we tijdens een meditatie verheven emoties? Dan sturen onze hersenen een seintje door naar onze genen, waardoor ons lichaam verandert en we uit onze biologische verleden worden gehaald. Easy game, toch?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.