De eerste opleidingsdag 🌟

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 18:50

Na maanden in spanning af te hebben gewacht, was het dan eindelijk zover. Mijn opleiding tot energetisch transformatie therapeut (ETT) was ein-de-lijk begonnen. Heel veel specifieke verwachtingen had ik er niet van, echter was ik wel opzoek naar avontuur. Verder vind ik het prettig om overal zo blanco mogelijk in te stappen, om vervolgens alles op mij af te laten komen. Vanuit de mediumschap en trancehealing had ik al het een en ander aan 'nieuwe skills' opgepikt en ik was vooral benieuwd, welke dingen ik nu zou gaan leren. Tijdens mijn opleiding mediumschap kwam er in een meditatie heel duidelijk een leeuw naar voren. Deze leeuw ging gepaard met piramides en de heilige geometrie. Uiterst interessante combinatie, maar wat ik er op dat moment mee moest, was voor mij onbekend. De ongeziene wereld zit wat dat betreft voor met hints. Maar toen ik onderweg was naar de locatie van ETT, zag ik onderweg een bordje met De zeven Leeuwen en later weer eentje met de Leeuw. En geloof het of niet, maar de deurknop van de zaal waar ETT werd gegeven was, jawel, een leeuwenkop. Wat het precies allemaal betekent weet ik nog niet, maar volgens mij ben ik wel heel. erg. warm.

En dan wel nu, neem ik je graag mee in mijn belevingswereld van mijn eerste dag aan de opleiding. πŸ˜Š

         Ken je plek

We begonnen de dag met een oefening, om 'onze plek' te leren kennen. Om vervolgens op basis daarvan het voorstelrondje te doen. Het was de bedoeling, zonder te overleggen in volgorde van leeftijd gaan staan en kijken of dit goed voelde. Voor mij easy game, ik ben zonder enige twijfel de jongste van de groep en daar was de rest van de groep het ook mee eens. Allereerst, stonden we in de juiste volgorde van leeftijd, echter was één van de medestudenten het hier niet mee eens en wisselde van plek met de persoon links van haar (tevens de oudste van de groep). Gevoelsmatig klopte het niet meer. De oudste persoon werd hierdoor van haar plek gehaald. Zij voelde zich ook niet jonger en wisselde eigenlijk ook niet van plek met haar. Sterker nog, zij koos er onbewust voor om uit de rij naar achter te stappen. Hierdoor werd de disbalans in de rij nog groter werd. De persoon links van mij raakte tevens uit balans, waardoor haar lichaam begon te schommelen. Persoonlijk merkte ik dat er weerstand in mijn lichaam ontstond, omdat de lijn niet meer compleet was, omdat de oudste uit de lijn was gestapt en dus niet iedereen meer 'meedeed'. Echt heel interessant om te zien en te voelen, wat het met een groep kan doen, op het moment dat er disbalans ontstaat.

Wroeten in auralagen

De volgende oefening die we die dag hebben gedaan, was voelen waar de grenzen van verschillende auralagen liggen. Voorafgaand hebben we een meditatie gedaan, waarbij we onze auralagen gingen verkennen. Het heerlijke aan meditaties is, dat ze bij iedereen altijd anders uitpakken. Bij mij kwam er bijvoorbeeld duidelijk naar voren, dat het lastig was om bij mijn fysieke auralaag te komen. Maar hoe verder ik naar 'buiten' ging, hoe mooier en makkelijker het werd. Echter werd de druk op mijn schouders en het ongemak in mijn keel steeds groter, naarmate ik naar 'buiten' ging. Een aandachtspuntje dus.

Vervolgens gingen we in duo's bij elkaar in de auralagen wroeten. πŸ˜‰ Waarbij we ook naar het verschil in energie bij de auralagen gingen aanvoelen. Ik was erg benieuwd in hoeverre ik iets zou voelen, omdat ik nog nooit in aura's had zitten wroeten. Tot mijn grote verbazing, was het veel makkelijker en duidelijker dan dat ik van te voren had durven zeggen. Op het moment, dat ik van de ene naar de andere auralaag ging, voelde ik een bepaalde soort weerstand. Je zou dit kunnen vergelijken met de weerstand die men ook ervaart bij magneten, maar dan in de lucht. 😊

Tussen de verschillende lagen voelde ik ook verschil in temperatuur, waarbij een soort koude wind voelbaar was in de emotionele laag van mijn partner. Daarnaast was de energie op en rondom verschillende plekken van het lichaam intenser, dan bij andere plekken op en rondom het lichaam. Bij het hoofd en de voeten van mijn partner voelde ik bijvoorbeeld de energieën sterker stromen, ten opzichte van de rest van haar lichaam. Heel bijzonder om te mogen ervaren.

Ongemakken opspeuren

Even later deden we een oefening, waarbij we de ongemakken in het lichaam van de ander gingen op gingen speuren. Je partner ging op de behandeltafel liggen en het was de bedoeling om contact te maken met het lichaam van je partner. Om vervolgens op die manier de aandachtspunten van onze partner in ons eigen lichaam voelen. Door middel van de juiste vraagstelling, konden we gaande weg de oorzaak van de ongemakken in het lichaam vinden. Het was nu nog niet de bedoeling om deze te verhelpen, alleen nog te voelen. Eindstand, hier is de kern van je probleem, maar we doen er he-le-maal niets mee. πŸ˜œ Hoe dan ook, een hele bijzondere ervaring, waarbij ik dezelfde ongemakken en sensaties in mijn lichaam voelde, als mijn 'proefkonijn'. 

Eindstand

Al met al, was het een hele indrukwekkende dag, waarbij er veel met energie is 'gespeeld'. Nadeel is wel, dat je aan het einde van de dag compleet uitgeteld bent. Het voordeel hiervan is, dat je heerlijk slaapt 's avonds. Voor de komende twee weken heb ik de opdracht gekregen, om lekker veel in verschillende aura's te gaan wroeten. En dat zal ik dan ook met veel liefde en plezier gaan doen. πŸ˜‰ Ik heb ontzettend genoten van deze eerste opleidingsdag en ik ben erg benieuwd naar de komende maanden. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.