Emoties als indicatoren

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 15:20

''Thoughts are the language of the brain and emotions are the language of the body. How we think and how we feel, creates our state of being.'' - Dr. Joe Dispenza.

Heel plat gezegd zijn emoties energie in motie. Persoonlijk vindt ik de beste manier om een emotie te omschrijven een explosie van energie. Of het nu gaat om blijdschap of woede, op het moment dat de emotie naar buiten is gekomen, is daarna vaak een gevoel van opluchting door de uitbarsting van energie. Daarnaast zijn we ook nog eens in staat om onze genen te verlengen, wanneer we maar lang genoeg verheven emoties ervaren.

Ja of nee

Onze emoties vertellen ons continu hoe we een bepaalde situatie ervaren. Wanneer we een emotie van blijdschap ervaren, is de kans nihil, dat we iets onprettigs ervaren. Echter kan een emotie zoals boosheid, tonen dat we het niet eens zijn met de huidige situatie. Kort door de bocht, zouden we kunnen stellen dat onze emoties ons precies kunnen aantonen of we ons wel of niet op het juiste pad begeven. De cellen in ons lichaam hebben namelijk een eigen bewustzijn en zij weten precies wat ze wel of niet acceptabel vinden.

Jezelf helen met verheven emoties

Recent keek ik naar een interview met dr. Joe Dispenza. Dispenza is o.a. een wetenschapper in de kwantumfysica en weet, vanuit mijn perspectief, de link perfect te leggen tussen de wetenschap en de spiritualiteit. Dispenza wijdt het merendeel van zijn onderzoeken aan body, mind en spirit connectie. 

Dispenza besprak in dit interview, dat het ervaren van negatieve gevoelens/emoties ervoor zorgen, dat onze genen korter worden. Dispenza wilde vervolgens graag weten of dit omgekeerd ook zo werkt. De resultaten van zijn onderzoeken waren, vanuit mijn perspectief, verbluffend. Dispenza concludeerde uit zijn onderzoeken, dat het ervaren van positieve emoties/gevoelens, ervoor zorgt dat onze genen weer een stukje langer worden. En op langer termijn manifesteerde dit zich in het 'omkeren' van ziektes en het versterken van het immuunsysteem. Door het ervaren van positieve gedachten en daarbij een verheven emotie hebben we eigenlijk een shortcut naar een beter werkend hart, brein en een gezonder immuunsysteem.

Hoe komen we dan in een staat van coherentie?

Dispenza ontwikkelde daarom een aantal meditaties, om mensen hun lichaam uit de overlevingsmodus te halen. Om vervolgens verheven emoties te kunnen ervaren, waardoor de elektromagnetische golven van ons brein weer coherent gaan lopen met die van het hart(brein). 

Helende energie van een groep

Een kleine groep mensen kan een helende frequentie uitzenden, wanneer ieder zich in een staat van coherentie bevindt. Mede hierom zijn groepsmeditaties zo krachtig. De coherente elektromagnetische golven van het hart i.c.m. het brein, zorgen voor een krachtige helende energie. Daarmee kunnen we met de juiste intentie zelfs op afstand helen, omdat het coherente signaal dat wordt afgegeven zo krachtig is. Liefdevolle energie kent namelijk geen ruimte of tijd. We zijn in staat om ieder te helen van een afstand, wanneer coherente energie van ons open hart door het kwantumveld beweegt. 

Eindstand 

Mediteren heeft vele voordelen, zeker voor onze gezondheid. Het is natuurlijk aan ieder, wat hij/zij met deze informatie doet. Mochten we onze gezondheid willen verbeteren of ons immuunsysteem een boost willen geven, dan kan dit al enkel en alleen door te gaan mediteren en ons hart open te zetten. Is het niet fantastisch hoe simpel het leven kan zijn? :)

Funfact: tevens werd er een onderzoek gedaan met een groep mensen die al voor een langere periode aan het mediteren was. Hieruit bleek dat de lichaamscellen van deze groep mensen, virussen niet binnenlieten. 

Mocht je hier graag meer van willen weten of wil je het interview graag zien? De link van het interview staat hiernaast/-onder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.