Cleaning up the messes

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 20:40

Je kent het misschien wel. Je komt terug van werk, kijkt het huis rond en je ziet a l l e e n  m a a r  c h a o s. Klein of groot, maakt niet uit. Heel veel rustiger worden we hier in ieder geval niet van. En dat lekkere thuiskomen, valt ons toch wat zwaarder op de maag, dan dat we dit van te voren hadden bedacht. (Als je dit niet herkent, well done.) Maar hoe kan het precies, dat we daar zo naar van worden? En waarom is opruimen eigenlijk zo belangrijk?

C h a o s

Wanneer ik chaos is mijn hoofd heb, is dit meteen terug te vinden in mijn leefomgeving. Mijn slaapkamer is een puinhoop en ik laat overal rotzooi liggen. Vaak onder het mom van, 'daar ga ik straks of morgen weer mee verder.' Het ongewenste effect hiervan is, in mijn geval, dat mijn medebewoners ook tegen mijn 'dat doe ik later wel' aan moeten kijken. Waar ze niet al te warm van worden. Doordat ik rommel maak, waar ik zelf niet gelukkig van word, trek ik onbedoeld anderen mee, waar zij ook niet gelukkig van worden. Dit geldt tevens voor mijn hoofd. Wanneer het in mijn bovenkamer een chaos is en mijn gedachten een negatieve wending krijgen, dan ben ik ook minder te genieten voor mijn omgeving. Ze houden zich dan ook zeker niet in, om mij de spiegel voor te houden. Like energy meets like energy. Eindstand, opruimen is van levensbelang. ;)

Vakkundig energetisch opruimen

Vroeger had ik moeite met opruimen (nog steeds wel eens, ain't gonna lie). Ik wist niet waar ik moest beginnen en ik wist niet wat ik met mijn spullen aan moest. Tegenwoordig heb ik daar een strategie voor en die is als volgt; daalt mijn energieniveau van iets? Dan is het rommel. Maar ook; geen tijd verspillen met uitstellen. Gewoon doen.

Alles wat in onsbhuis/onze kamer staat, heeft (on)bewust invloed op onze kwaliteit van leven. Alles is namelijk energie en energie draagt een bepaalde frequentie met zich mee. Wanneer er iets in ons huis is, met een lage energetische frequentie, kunnen we er meer last van hebben, dan dat we denken of doorhebben. 

Wanneer ik niet zeker weet of iets 'rommel' is, stel ik mijzelf altijd de volgende vragen:

1. Welke nieuwe dingen kunnen er in mijn leven komen als ik het wegdoe?

2. Wat verlies ik, wanneer ik het weg doe?

3. Welk voordeel geeft het mij, wanneer ik het weg doe?

Opruimen in je hoofd

Zoals ik al noemde, is mijn leefomgeving vaak een perfecte reflectie van mijn bovenkamer. Ook daar wordt het soms te rommelig en wordt het tijd voor de resetknop. De grootste verandering die we tot stand kunnen brengen, is verantwoordelijkheid nemen voor onze levenskwaliteit. En vanuit mijn perspectief, begint dat met opruimen. 

Maak een lijstje van alle 'verplichtingen'/prioriteiten die je hebt. En zet deze in een volgorde van meest naar minst belangrijk. Doe eerst de dingen die het belangrijkst zijn en kijk of je eventueel minder belangrijke zaken kan delegeren of schrappen. Vele handen maken licht werk. ;) Soms hebben we ook 'verplichtingen', omdat we onszelf verantwoordelijk houden. Maar is het wel écht jouw verantwoordelijkheid? Gaandeweg heb ik geleerd, dat nee zeggen tegen een ander, ja zeggen is tegen mijzelf. En ik ben tenslotte de enige, die het langste met mijzelf moet doen. We hoeven het ook niet harsh te brengen. Afhankelijk van de situatie zeg ik vaak, 'ik voel mij gevleid dat jij mij hebt gekozen voor deze opdracht/taak, helaas komt het mij nu even niet uit.' Onze grenzen aangeven is belangrijk, omtrent het zorgen voor onszelf en orde houden in ons leven. Kortom, maak een lijstje en stel je prioriteiten. :)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.