InnerWorkaholic

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 18:17

"Alles van de bovenste plank alsjeblieft. En als het even kan, nog hoger dan dat." 

Als ik naar mezelf kijk, dan is het vaak alles of niets. Zo ging het ook met doen van innerwork. Ik was zo gefocust op het helen van mijzelf, dat er geen einde aan leek te komen. Haha, alles wat je aandacht geeft groeit. ;) Door de opleidingen die ik deed, werd het helen van mijzelf meer een lichtelijke obsessie. Keerzijde daarvan was: hoe meer ik heelde, hoe meer problemen er op kwamen duiken, die ik vervolgens weer kon helen. Mijn leven werd hierdoor een rollercoaster. 

Perspectief 

Het helen ging met sterke ups en sterke downs. Van de week kwam ik tot de conclusie, dat het geen manier van doen was. De eindstand hiervan: ik besloot de strijdbijl te begraven. Door de focus te leggen op dingen die opgelost moesten worden, kreeg ik alleen maar meer dingen voor mijn kiezen die opgelost moesten worden. Ik verloor hierdoor de rust in mijzelf en ik werd wat vlakker in mijn emoties. 

But then it hit me.

Ik bekeek transformatie vanuit een 3D-perspectief. Wanneer ik mij 'gevangen' voelde ging mijn brein 'waarom voel ik mij gevangen?'. Daarop kreeg ik dan antwoord, wat ik ging helen en vervolgens voelde ik mij weer goed. Totdat de volgende laag van het probleem zich aandiende, dan begon het hele riedeltje weer opnieuw. Uiteindelijk werd het een neverending story

Maar...

Mijn Hogere Zelf is gelukkig iets wijzer dan dat. Het Hoger Zelf spreekt vanuit inspiratie, vreugde, opwinding, creativiteit, enzovoorts. Ze weet ook dat alles goed is en alles goed gaat komen, zelfs wanneer we het zelf nog niet kunnen zien. Vanuit het perspectief van het Hogere Zelf is alles al perfect en hoeft er niets 'gefixt' te worden. Door te leven met de intentie van expansie, opereer je vanuit een hogere energetische frequentie, hierdoor ervaren we innerwork op een speelsere manier.

Mijn Hogere Zelf zou bij een gevangen-gevoel de vraag stellen, 'welk gevoel zou ik (meer) willen ervaren?'. Vrijheid. 'Hoe kan ik meer vrijheid ervaren?'. De focus wordt dan gelegd op de kracht, in plaats van de beperking, waardoor er minder ruimte is voor lagere frequenties. Hierdoor is er meer ruimte om te leren op een speelsere manier, in plaats van jezelf alsmaar door de modder (van het trauma) heen te sleuren. 

Ease & Grace

Ik wil hiermee zeker niet zeggen, dat het doen van innerwork onbelangrijk is. In tegendeel, innerwork zorgt ervoor dat we meer geworteld raken in ons Zijn. Maar het is wel van belang om dit in gezonde mate te doen. ;)

De les die ik mocht leren gedurende mijn innerworkaholic-periode luidt als volgt: we hoeven niet alleen onze lessen te leren door het ervaren van trauma. We mogen onze lessen ook op een speelsere manier leren. Ergens zat er in mijn onbewuste een stukje 'levenslessen leren moet moeilijk zijn', terwijl het tegendeel waar is. We zijn hier immers om plezier te maken en lief te hebben. Persoonlijk heb ik de intentie gezet, om te leren door middel van positieve ervaringen. Took a while, maar ik word er steeds beter in. Wanneer mijn brein weer begint te tollen en ik betrap mijzelf hierop, adem ik een paar keer bewust in en uit en gebruik ik de affirmatie: with ease and grace. 

Eindstand

Door actie te nemen op het moment van inspiratie, leren we onze lessen op een gemakkelijkere wijze, vanwege de hogere frequentie van het moment. Innerwork hoeft dus niet alleen maar zwaar en moeilijk te zijn. :)

Sidenote

Het is (vanuit mijn perspectief) zeker goed om je bezig te houden met innerwork, persoonlijke ontwikkeling e.d..

Daarnaast zijn we ook mens en we hebben het recht op onze menselijke ervaring, waarbij het leven in het nu en het maken van plezier ook zeker niet onbelangrijk is. ;)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.