Hoe het allemaal begon

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 20:39

In het huishouden waar ik vandaan kom, werd geen aandacht geschonken aan esoterie. Van kinds af aan heb ik mij altijd afgevraagd, waarom er leven was en waarom wij überhaupt in leven waren. Daar kon ik er met mijn hoofd niet bij. Ook begreep ik niet waarom mensen niet alles wilde weten. "Ach, je moet niet alles willen weten, dat is helemaal niet leuk", was de leus. Na mijn idee, kon je alleen maar weten of je het wel of niet leuk vond om alles te weten, wanneer je daadwerkelijk alles wist. En tot op heden, was ik nog niemand tegengekomen die alles wist.

Verder ben ik altijd al een actieve dromer geweest. Inslapen en doorslapen was bij mij altijd een drama, maar als ik sliep, dan sliep ik. Ik bracht het liefst eeuwigheden door in mijn droomwereld. Daarnaast worstelde ik met het gegeven, dat mensen altijd andere dingen zeiden, dan hun gevoelens en emoties mij vertelde. Hierdoor leerde ik mijzelf als kind aan, om vooral niet naar mijn gevoel te luisteren, omdat dit in strijd was met wat er daadwerkelijk uit de menselijke mond kwam. Ook voelde ik mij met dieren sterk verbonden. En verder was ik een sociale vlinder, een allemansvriendje. Alleen heb ik een sterk gevoel gehad, hier niet thuis te horen (spoiler alert: dit raadsel heb ik inmiddels opgelost).

Ik was 19 jaar toen een vriendin van mij begon over astrologie. De stelling luidde: "wat denk je Noek, zou het nature of nurture zijn?" . Nurture natuurlijk, antwoordde ik volhardend. Hoe kon je anders iets over iemands karakter etc. zeggen. Sterker nog, wie bedenkt zoiets?

Maar, eerlijk moet ik toegeven, dat ik het maar niet uit mijn hoofd kon zetten. Ik begon er meer informatie over op te zoeken, eerst internet, toen de boeken. En hoe meer ik las, hoe interessanter het werd. Ik ging op in alles wat ik tegenkwam en ik wilde alleen maar meer weten.

 

In diezelfde periode trok ik in mijn nieuwe studio, waar ik mijn buurmeisje ontmoette. Het buurmeisje dat mijn leven voorgoed veranderde. We klikte goed vanaf het begin en bespraken bijna alles met elkaar. Na een maand of vier, begon ze verhalen te vertellen over de paranormale ervaringen die zij had gehad en nog steeds ervaarde. Ik wist niet precies wat ik hiermee moest, maar ik luisterde er graag naar. Uit interesse voor het grote onbekende. Pas op het moment, dat zij contact legde met mijn overleden grootouders, stond ik strak van verbazing. Ik moet eerlijk zeggen, dat het de eerste paar maanden voor slapeloze nachten heeft gezorgd. Ik werd bang voor de dingen die ik niet zag.

Het zien van de spin is niet eng, de spin niet meer zien, dat is pas eng. ;)

Ik denk dat die zin de daaropvolgende maanden in mijn leven vakkundig omschrijft. Zeker toen ik, net voordat ik in slaap dompelede die nacht, een vrouwenstem kraakhelder mijn naam hoorde roepen, terwijl ik er toch écht van overtuigd was alleen te wonen. Wist ik dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Diezelfde nacht begon mijn ruggengraat te branden en stond er een groot wit licht in mijn slaapkamer. Mijn verlangen naar het grote onbekende werd, ondanks de spanning op dat moment, steeds groter. Mijn ontdekkingsavontuur ging van start. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.